Mobbing- och drogpolicy

Mobbing och drogpolicy OK Gisle

Beslutad av styrelsen 2008 och antagen på årsmötet 2008-02-27.

OK Gisle är en orienteringsklubb i Gislaveds kommun, och vi har sedan länge arbetat för en drogfri idrott och en klubb för alla. I OK Gisle kan alla vara med ung som gammal, man som kvinna och elit som motionär.

Klubben ställer sig bakom Gislaveds kommuns definition av drog och mobbing.

Drog är en substans som är berusande och/eller beroendeframkallande. Droger är med denna definition tobak, alkohol, narkotika, vissa läkemedel samt dopingpreparat.

Mobbing är när en eller flera individer, vid ett eller flera tillfällen blir utsatt för kränkande ord eller handling, från en eller flera personer.

Styrelsen har ett särskilt ansvar att agera och tillrättavisa vid misstanke om mobbing eller droganvändning i samband med klubbens verksamhet.

Vi i OK Gisle verkar för:

• En ren idrott som är fri från doping och droger.
  • En verksamhet där alla deltar utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner.
  • Alla skall ha möjlighet delta i klubbens verksamhet utifrån egna förutsättningar och behov utan att favorisering eller toppning förekommer.
  • Vuxna som är föredömen för ungdomar.
  • Vuxna som uppmärksammar om mobbing, doping och droganvändning förekommer i klubbens verksamhet, och aktivt motverkar detta.
  • Att ingen alkohol förekommer i samband med träningsläger och tävling.
  • Ingen alkohol/droger serveras av klubben vid fester och andra arrangemang.

Mobbing- och drogpolicyn ska aktualiseras och antas vid varje årsmöte, och ytterligare tas upp till diskussion i klubben vid ett eller två tillfällen under året.

Uppdaterad: 22 APR 2018 18:23 Skribent: Anders Kemper

Postadress: