Hoppa till sidans innehåll

50-talet kom och lyssnade på Jonas Colting

28 SEP 2009 23:22
Barfotalöpning och stenålderskost
  • Skapad: 28 SEP 2009 23:22

Bli inte förvånad om du får se en Gisleit springa barfota i gräset, detta är helt naturligt enlig Jonas Colting, mer barfota träning ger bättre muskler och skadorna minskar.

Det var 25 huggade löpare som gav oss ut på en träningsrunda med Jonas Coliting den 22/9. En något nervös stämning rådde innan passet. Skulle vi skulle orka med och vad vi skulle få vara med om? Det blev en kväll med hög koncentration på koordinationsövningar och glad skratt. Vi fick lära oss många nya övningar för att stärka muskler, för att få in rätt löpteknik och bättra på hållningen. ”Träna för att kunna träna” som Jonas uttryckte det. Jonas puschade på oss och vi kämpade i god anda, att han dessutom berömde oss och tyckte att orienterarna var de minst bortskämd idrottarna gjorde att vi växte och kämpade ännu mer.


”Du blir lika fet av fett som du blir grön av grönsaker”

Föreläsning med Jonas Colting drog ca.50 åhörare både Gisleiter och andra motionsintresserade. Jonas pratade mycket om kost och vägen till att själv välja vad man vill äta och träna. Det är jag själv som bestämmer och ingen annan. Han tog även upp trender som förekommit med vilken mat man ska äta.

Enligt Jonas ska vi inte vara så rädda för att äta fett. Däremot ska vi minska på gluten, socker och tillsatser som finns i halvfabrikat.


Föreläsningen är den 5:e gången på vår studiecirkel utifrån hans bok ”Jag vill ju bara se snygg ut naken.” Jonas var fantastisk inspirerande föreläsare och jag tror att alla fick något med sig att fundera över och ta till sig. Kanske blir det en ny studiecirkel utifrån hans kokbok.?


Helena


Skribent: Mikael Johansson

Postadress:
OK Gisle - Orientering
c/o Per-Arne Johansson, Snollsbo 2
33291 Gislaved

Kontakt:
Tel: +46708590981
E-post: This is a mailto link

Se all info